понеділок, 3 квітня 2017 р.

Читання книг – ліки для душі


       Читачі Підгайцівської бібліотеки-філії переконані, що читання книг діє як ліки для душі. Адже воно розвиває мислення, знижує стрес, збільшує словниковий запас, підвищує грамотність, надає впевненості, робить людей  більш творчими, покращує сон і мозкову активність. Читання тренує пам’ять і логіку. Підтверджено, що маленькі  діти, батьки яких систематично читають їм книжки вголос, швидше вчаться говорити. А традиції спільного читання батьків і дитини благодатно впливають на всю родину. 
       Бібліотекар Валентина Герлінська постійно вивчає думку читачів про книгу, літературу загалом, при безпосередньому спілкуванні виявляє їх інтереси, практикує бліц-опитування серед відвідувачів на тему «Ви любите читати книги?»  або  «Книга, яка вразила Вас»  та ін. А сьогодні провела акцію «Ви ще не читаєте? Тоді ми з книгою  йдемо  до Вас!» і принесла нові книги безпосередньо  на  робочі  місця  спеціалістам  сільської  ради та комунальної служби. Сумлінні працівниці  встигають і  службові обов’язки на  «відмінно»  виконувати і в обідню перерву нову книгу переглянути. На фото: Катерина Семенюк – головний бухгалтер сільської ради, Ольга Валер - бухгалтер, Світлана Муляр – бухгалтер.
Знайомляться з новинками також працівники  комунальної служби   Іванна Семенюк та Тетяна Семенюк.
 


 В кожної з них є своя домашня бібліотека,  проте  складні економічні умови змушують робити вибір не завжди на користь купівлі  нових книг. А в сільській бібліотеці  книги  стоять на полицях і смиренно чекають на своїх читачів, своїх друзів. Але коли вони (друзі)  дуже зайняті на роботі, тоді книги йдуть до них…

Немає коментарів:

Дописати коментар