пʼятницю, 10 березня 2017 р.

Тарас Григорович Шевченко



       В історії кожного народу є імена, з якими пов’язана їх слава, велич і національна гордість. Саме таким і є для України ім’я безсмертного Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка, 203-річчя від дня народження якого відзначаємо в цьому році.
В бібліотеці-філії с. Підгайці відбувся літературний вечір «Великий син великого народу», організований  спільно з центральною районною  бібліотекою та   учнями старших класів Підгайцівського НВК. На захід були запрошені волинські письменники, члени районної літературно-мистецької студії «Зорі над Стиром» Лукія Василевська, Марія Пишук, Павло Покотило, Наталія Бугай та вчитель музики, композитор Галина Васіна.
Ведуча заходу провідний бібліотекар ЦРБ  Віра Берегович розповіла присутнім про життєвий та творчий шлях Великого Кобзаря. Учениця 10 класу   Анастасія Березенко прочитала вірш Євгенії Лещук «Шевченко іде на Волинь». Продовжили розповідь про Тараса Шевченка письменники. В своїх виступах вони зазначили  роль, яку відіграв Кобзар в їхньому житті та творчості.  Слова великого генія і нині змушують задуматися над змістом життя, хвилюють серце – усі ці емоції відображалися у віршованих рядках поетів, які читали власні вірші про великого генія, пророка. Композитор Галина Васіна познайомила присутніх з новою піснею про Великого Кобзаря на слова Наталії Бугай «Шевченко нас єднає», яка прозвучала з  аудіозапису.
        

Вчитель української мови та літератури Світлана Сич у своєму виступі наголосила, що молоде покоління завжди повинно шанувати  творчість Великого Кобзаря, подякувала гостям за змістовні розповіді, щире слово, а районній бібліотеці - за організоване свято.
На завершення письменники подарували  власні книги з автографами.


Немає коментарів:

Дописати коментар