суботу, 28 листопада 2015 р.

"Голодомор - чорна сповідь моєї вітчизни"


   День пам'яті жертв голодоморів — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада.
   Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам'ятників жертвам голодоморів в Україні. У церемоніальних заходах біля Меморіального знаку «Свічка пам'яті» в Києві також беруть участь перші особи держави, керівники іноземних країн, парламентів та міжнародних організацій, урядовці з різних країн, дипломати, представники релігійних конфесій, регіональні делегації, громадські і культурні діячі, свідки Великого Голоду.
   О 16:00 оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання, після чого по всій Україні відбувається акція «Запали свічку», в рамках якої всі охочі несуть свічки до пам'ятників жертвам. В акції також можна взяти участь, запаливши свічку в своєму вікні.
   У 2015 День пам'яті жертв голодоморів припадає на 28 листопада.
   


Сьогодні, 28 листопада, у бібліотеці-філії села Підгайці відбувся урок-реквієм "Голодомор - чорна сповідь моєї вітчизни", де користувачі бібліотеки переглянули документальний фільм про страшні події 1932-33 років, а в 16-тій годині діти запалили свічку пам'яті і вшанували жертв Голодомору хвилиною мовчання. 

Немає коментарів:

Дописати коментар