суботу, 14 лютого 2015 р.

Подорож океанами комп'ютерних знань

14 лютого - День Закоханих просто і закоханих в комп'ютерну техніку,  адже в цей день відзначається неофіційний, але відомий в професійному світі День комп'ютерника.
Використання нових комп'ютерних технологій в бібліотеках, які обслуговують дітей і юнацтво, - по-перше, яскравий приклад для юних читачів застосування комп'ютерів в житті людини взагалі, а по-друге, - спосіб отримання інформації, приклад її ефективного зберігання і розподілу. 




  Інформація, яку вони отримують у бібліотеці за допомогою комп'ютера, дуже важлива. Для дитини це шлях до знань, до чергової ступені освіти, світорозуміння, набуття сенсу життя, отримання професійної підготовки. Таким чином, через спілкування з комп'ютерними інформаційними системами в бібліотеці для юної людини, природно, приходить розуміння ролі інформації та інформаційних технологій в житті людини.                                  


  Основа інформаційної підготовки школярів - їх вміння ефективно вести пошук інформації, грамотно працювати з ІПС.  Навчання пошуку інформації безпосередньо пов'язується з умінням користуватися картотеками, довідниками, словниками. 

Немає коментарів:

Дописати коментар