суботу, 23 листопада 2013 р.

Година-реквієм "Пам'ятаємо заради майбутнього"


"На підвіконні палахтить
Скорботи полум’я священне –
То свічка пам’яті горить
За всіх безвинно убієнних".
Наталка Тривайло

   80 років тому по Україні гуляла смерть. Смерть без війни, без посухи чи потопу. Смерть спустошила села й хутори, і живі не встигали хоронити мертвих. Смерть мала ім'я Голод.
Голод 32-33 років одна з найбільш трагічних сторінок історії українського народу. Мільйони людей, які загинули у 33 році голодною смертю, не могли безслідно розчинитися у часі. Про них пам'ятають ті, хто вижив, їх діти та онуки.
 До 80-річчя Голодомору в бібліотеці-філії села Підгайці відбулася година-реквієм «Пам'ятаємо заради майбутнього». Мета заходу – вшанувати пам'ять про тих, хто загинув у ті страшні часи, знати масштаби трагедії, внаслідок якої в мирний час загинули мільйони українців.
Присутні ознайомилися з викладкою літератури "Україна: роки скорботи", на якій представлено документи, фотографії та публікації про геноцид української нації, спогади і свідчення очевидців. 
     Також відвідувачі бібліотеки переглянули документальні відео про ті страшні роки...
   Ми мусимо зберегти пам'ять про Голодомор і у 80-ті його роковини голосно заявити всьому світові про незмінний злочин проти нашого народу!

   Це наш обов'язок перед предками. Це наш обов'язок перед нащадками, аби вони мали право народитися вільними, народитися українцями.

Немає коментарів:

Дописати коментар