пʼятницю, 20 лютого 2015 р.

День пам'яті Героїв Небесної Сотні та річниці Майдану

   Президент України Петро Порошенко підписав указ "Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної сотні, який  буде щорічно відзначатися в Україні 20 лютого.

   В цей день ми вшановуємо  героїв, які "віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України".
   У бібліотеці-філії села Підгайці відбулась патріотична година, де присутні прослухали розповідь бібліотекаря про події, які  відбуваються в нашій країні, спогади про переламні дні на Майдані, переглянули відеоролики про страшні лютневі події 2014 року.





суботу, 14 лютого 2015 р.

Подорож океанами комп'ютерних знань

14 лютого - День Закоханих просто і закоханих в комп'ютерну техніку,  адже в цей день відзначається неофіційний, але відомий в професійному світі День комп'ютерника.
Використання нових комп'ютерних технологій в бібліотеках, які обслуговують дітей і юнацтво, - по-перше, яскравий приклад для юних читачів застосування комп'ютерів в житті людини взагалі, а по-друге, - спосіб отримання інформації, приклад її ефективного зберігання і розподілу. 




  Інформація, яку вони отримують у бібліотеці за допомогою комп'ютера, дуже важлива. Для дитини це шлях до знань, до чергової ступені освіти, світорозуміння, набуття сенсу життя, отримання професійної підготовки. Таким чином, через спілкування з комп'ютерними інформаційними системами в бібліотеці для юної людини, природно, приходить розуміння ролі інформації та інформаційних технологій в житті людини.                                  


  Основа інформаційної підготовки школярів - їх вміння ефективно вести пошук інформації, грамотно працювати з ІПС.  Навчання пошуку інформації безпосередньо пов'язується з умінням користуватися картотеками, довідниками, словниками. 

четвер, 5 лютого 2015 р.

Повертайтесь додому живими!

    За сприяння обласної громадської організації «Фундація розвитку громад» й працівників дитячої районної бібліотеки напередодні вояжу небайдужих на Донбас, відбувся майстер-клас з виготовлення тряпчаного янгола-охоронця.
    Завідувач бібліотекою-філією с. Підгайці Валентина Герлінська разом з учнями Підгайцівського НВК взяли активну участь у цьому майстер-класі.