вівторок, 25 лютого 2014 р.

Літературна година "Лесин віночок"



Гиньте, думи, ви, хмари осінні!
Тоне тепер весна молода!
Чи то так ужалю, голосінні
Проминуть молодії літа?
Ні, я хочу крізь сльози сміятись, 
Серед лиха співати пісні, 
Без надії таки сподіватись, 
Жити хочу! Геть думи сумні!
   Леся Українка - українська поетеса і громадська діячка є однією з тих постатей, чий спадок належить до вершинних надбань національної культури.
   Леся Українка, наділена потужними і стійкими громадянськими почуттями, високим благородним обов’язком, вірно і повноцінно служила людям, віддаючи свої сили, знання, енергію, талант боротьбі за їхнє щастя, за наближення і торжество на землі справедливості, добра, гуманістичних ідеалів. Літературна спадщина Лесі Українки – органічна і невіддільна складова частина української літератури й культури.
   25 лютого в бібліотеці-філії села Підгайці відбулася літературна година "Лесин віночок" для учнів Підгайцівської НВК. Діти підготували розповідь про життя Лариси Петрівни Косач та читали її вірші. Завідувач бібліотеки Валентина Герлінська ознайомила присутніх з біографічними книгами Лесі Українки.



   Творчість Лесі Українки багата й різноманітна . ЇЇ поезія свідчить про велику любов до рідної  землі, вболівання за долю свого народу. Цілі збірки українських пісень , казок, ігор зібрала поетеса, записала і передала нам у спадщину.


Ні я жива! Я буду вічно жити

Я в серці маю те, що не вмирає!